سر درد پس از بستنی
اساساً عبارت سردرد بستنی به گروهی از سردردهای کوتاه مدت اطلاق می شود که به عنوان سردرد های ناشی از یک محرک سرد مشهورند.سازمان بهداشت جهانی و انجمن بین المللی سردرد این نوع عارضه را به عنوان سردردهای بی خطر و خوش خیم دسته بندی کرده اند که نشانگر وجود بیماری در فرد نبوده ونمایانگر هیچ گونه خطر سلامتی در فرد نیست. به راحتی می توان با اجتناب از “بلعیدن سریع"مقدار زیادی بستنی یا نوشابه های بسیار سرد جلوی این نوع سردرد را گرفت.
البته قرار گرفتن سر عریان در دمای زیر صفر یا شیر جه زدن درون آب بسیار سرد نیز ممکن است باعث این سردرد شود که احتمالاً ناشی از تحریک انتهای اعصاب حساس به دما در ناحیه پوست جمجمه و صورت است. تکرار قرار گرفتن در معرض چنین محرک هایی ممکن است حد آستانه پاسخ به این محرک ها را افزایش داده و از حساسیت پوست بکاهد واحتمال بروز این نوع سردرد کاهش یابد.
البته باید توجه داشت که مکانیسم حاکم بر “سردرد ناشی از بستنی” هنوز کاملاً مشخص نشده است. قابل ذکر است که کام و گلو از یک سری عروق سطحی واعصاب ظریف پوشانده شده است. بستنی هنگام تماس با غشای مخاطی کام وگلو ،عروق خونی ،اعصاب وفیبرهای عضلانی را تحریک کرده وباعث بروز یک نوع مشکل موضعی می شود.هر چند جهت بروز سردرد به انتشار وسیع تری از تحریک در محل تماس نیاز است.پس افراد هنگام خوردن بستنی بیشتر احتیاط کنند تا دچار چنین مشکلاتی نشوند.